MOSKEE ALRIDAA

BERICHTEN

DIGI JEUGDKAMPEN DEURNEEen week geleden werden aan de deur van Moskee Al Ridaa flyers uitgedeeld betreffende jeugdwerking omtrent programmering en andere digitale spitsvondigheden, we drukken hierbij een uittreksel van hun mail af die ze ons stuurden waarbij ze het project voorstellen.Verder is er nog een brochure bijgevoegd met praktische info en meer uitleg.

Het project
CodeFever VZW organiseert in samenwerking met De Tafels Van Vrede VZW programmeerkampen voor kansarme kinderen. We leren kinderen de basis van programmeren, logisch nadenken en probleemoplossend denken aan de hand van kleine games. Supertoffe lessen en coole spelactiviteiten (in thema coderen) wisselen elkaar af en begeleiden de kinderen om stapsgewijs zelf kleine games te maken. Deze DBSF-lessen geven kansarme kinderen de mogelijkheid om hun digitale skills te verbeteren.
Dit project wordt gefinancierd door het Digital Belgian Skills Fund (DBSF), een fonds van de Belgische Overheid, dat zich focust op ‘digital skills’ van maatschappelijk kwetsbare of kansarme jongeren. CodeFevers project “weg met het Mattheus-effect” werd geselecteerd. Het Mattheus-effect is het effect dat ‘kansarme kinderen die een achterstand hebben in de digitale wereld’ alleen maar meer achterop geraken doordat niet-kansarme kinderen alle kansen hebben om wel hun digital skills te ontwikkelen. Kansarme kinderen worden hier binnen het regulier onderwijs mee geconfronteerd en worden zich daardoor ook effectief bewust van hun achterstand.

Door de coronacrisis wordt die achterstand bij veel kansarme kinderen jammer genoeg nog groter. Dit aanbod is gericht naar kinderen van het 3e leerjaar tot het 2e middelbaar (8-14 jaar).

Praktische informatie:

De kampen gaan door op 4 locaties in Antwerpen, steeds van 9u00 tot 16u30 (geen overnachting). Er is telkens ook opvang voorzien van 08u30 tot 09u00 en van 16u30 tot 17u00. Het inschrijvingsgeld voor deze kampen bedraagt 10€ met kansentarief. In Deurne gaat het kamp door van 22-26 augustus.